navigatie overslaan

Genieten van de zomer

Onze verfrissende tips bij warm weer

 • Leestijd 2 min
 • Gelezen 488 keer

In de zomer lopen de temperaturen vaak flink op, zelfs op onze parken. Weet jij soms van gekkigheid ook niet meer wat je moet doen tegen de hitte? Wij helpen je een handje op weg met deze vier tips!

 1. Drink genoeg water

  Het is altijd belangrijk om voldoende te drinken, het advies is dan ook om minstens 2 liter water op een dag te drinken. Door genoeg te drinken vul je het vocht wat je verliest weer aan. Onze drinkwater tappunten verspreid over de parken helpen je daar graag bij!

 2. Smeer je regelmatig in

  Zonnebrand kan niet alleen pijnlijk zijn, maar het vergroot ook het risico op huidkanker. Smeer je daarom lekker royaal in met een zonnebrandcrème met een hoge SPF, bij voorkeur 30 of hoger. Vergeet ook niet om het regelmatig opnieuw aan te brengen, vooral na het zwemmen of veel zweten. Heb jij onze gratis zonnebrandpalen al gespot?

 3. Draag luchtige kleding

  De kleur wit stoot hitte af en donkere kleuren nemen juist hitte op. Verder denken veel mensen dat het beter om zo min mogelijk kleding te dragen, maar een door zon verkleurde huid kan ook veel hitte absorberen. Witte kleding dragen kan dus beter zijn dan geen kleding dragen. Onze tip draag luchtige, lichtgekleurde kleding die je huid bedekt. Een fijne hoed of pet en een zonnebril om je gezicht en ogen te beschermen kan ook al helpen.

 4. Zoek de schaduw op

  Geniet van de zon, maar ga niet te lang in de zon of blijf in de schaduw. Zoek juist verkoeling op de hete momenten van de dag. Ben je aan het genieten op één van onze stranden? Creëer dan een eigen schaduw plekje door een parasol mee te nemen en plons af en toe even lekker in het water. Of trek je even terug en ga zitten in de schaduw van een terras.

Wat vind je van dit artikel?