navigatie overslaan

Wandelnetwerk Twente

Het Wandelnetwerk Twente is het mooiste wandelnetwerk van Nederland. Nu is dat niet zo moeilijk, want de rest van Nederland is nou eenmaal geen Twente, met maar liefst 6000 kilometer wandelmogelijkheden. Het wandelnetwerk beslaat de mooiste wandelroutes, wandelpaden en lange-afstandswandelingen welke reeds beschikbaar waren in Twente, maar dan aaneengeknoopt tot Wandelnetwerk Twente door middel van 2500 keuzepunten. Het wandelnetwerk is in een aantal fasen ontwikkeld waarvan de eerste al in 2007.

WANDELEN - IS WEL HET SUFSTE DAT JE KUNT DOEN

Stel, je komt straks je vrienden tegen… wat moet je dan zeggen? "We hebben gewandeld"? Neeeh. Kan. Echt. Niet. Iedereen weet immers: wandelen is wel het sufste dat je kunt doen. Wat niet iedereen weet, is dat wandelen in Twente een belevenis is. Ja man, zo hip als een gele koe! Je weet niet wat je meemaakt. Op zandweggetjes, verharde paden, in bossen, langs heidevelden of dwars door het coulisselandschap. Als je eenmaal op pad bent, wil je nooit meer wat anders. Kies een bestaande tocht, of combineer verschillende keuzepunten en maak er helemaal jouw wandeling van. Simpeler dan dit wordt het (ge)niet!

Beleef het vernieuwde wandelnetwerk van Twente

Uit onderzoek is gebleken dat het wandelnetwerk vier keer méér gebruikt wordt dan het fietsnetwerk(!). Onze routes zijn door middel van de keuzepunten verbonden en verwijzen in beide richtingen naar elkaar. Een keuzepunt is altijd een combinatie van een letter met cijfers. en op een keuzepunt kun je overstappen op een andere wandelroute door eenvoudig de kleur van de route van keuze te volgen. Het Wandelnetwerk Twente is dusdanig groot dat er vijf overzichtskaarten zijn uitgebracht. Elke kaart geeft een kwart van het wandelnetwerk weer.

(Door)ontwikkeling

We blijven ons best doen om het nog mooier te maken, door het wandelnetwerk continu te ontwikkelen. Bijvoorbeeld door het netwerk regelmatig aan te vullen met nieuwe thema’s, zowel korte als meerdaagse. Met de introductie van nieuwe themaroutes willen we wandelaars langs de mooiste plekken leiden. Elke themaroute herken je eenvoudig aan zijn unieke symbool en naam, zowel op de pijltjes als op de panelen.

Klik hier voor de Wandelplanner