navigatie overslaan

Mountainbiken in Twente

Mountainbiken (MTB) is in Twente een grote sport. Niet zo gek als je bedenkt dat we hier in Twente beschikken over sprookjesachtige bossen, uitgestrekte landerijen, waterpartijen en een heel netwerk van mountainbiketochten. Als je stevig zou doorfietsen kun je namelijk in ongeveer een week, een MTBroute in Twente van 1000 kilometer afleggen over steeds weer nieuwe paden.

ONTDEK DE AVONTUURLIJKE ROUTES VAN TWENTE

Het Mountainbikenetwerk bestaat uit allemaal individueel mooie routes die onderling door verbindingsstukken aan elkaar geknoopt worden. Voor elk niveau is er wel een route te bedenken. Of je nu lid bent van de MTBclub of gewoon op een zondag met je familie wilt mountainbiken in Twente. Er zijn vlakke paden met klimmetjes waar beginners de sport zonder te veel kleerscheuren kunnen leren. Daarnaast zijn er genoeg kunstmatige hindernissen waar professionele bikers hun kunsten kunnen showen.

Klik hier voor de Mountainbikeplanner

Lancering MTB classificatiesysteem in Twente

In samenwerking met wielersportbond NTFU heeft Routenetwerken Twente het MTB classificatiesysteem met gebruikmaking van kleurcodering in Twente gelanceerd. Net als op de skipistes zijn er vier kleuren: groen (makkelijk), blauw (gemiddeld), rood (moeilijk) en zwart (zeer moeilijk) die aangeven hoe moeilijk de mountainbikeroute is. Met deze gekleurde bewegwijzeringsborden kunnen mountainbikers beter bepalen of ze ervaren genoeg zijn voor de gekozen mountainbikeroute. Op deze manier kom je nooit voor verrassingen te staan.

Kleurcodering voor mountainbikeroutes - Welke mountainbike talenten heb jij?

Het kiezen van de juiste kleurcodering voor mountainbikeroutes is essentieel om een duidelijke en veilige ervaring te bieden aan mountainbikers van verschillende niveaus. Een gangbare benadering is het gebruik van kleuren die overeenkomen met de moeilijkheidsgraad van de route, waarbij groen beginnersroutes aanduidt, blauw voor gematigde routes staat, rood voor gevorderden en zwart voor expertniveau. Deze kleurcodering bied jou een snelle visuele referentie bij het kiezen van een route die past bij jouw vaardigheidsniveau, waardoor je kunt genieten van een uitdagende en bevredigende rit zonder onnodige risico's!

Belangrijke borden die je onderweg tegen kan komen