navigatie overslaan

Zit je in de knoop met jezelf?… Niet? Nou, straks wel! Want het Fietsnetwerk Twente is een aaneenschakeling van knooppunten. Als je ze met elkaar verbindt (we zeggen niet ‘aan elkaar knoopt’, dat zou wel heel flauw zijn) heb je maar liefst 2500 km fietsmogelijkheden voor je liggen, waarvan 500 km over de Duitse grens gaat. We snappen dat alle knooppunten fietsen een beetje veel is, maar gelukkig kun je je eigen route geheel zelf samenstellen. Wees creatief en geniet van het unieke Twentse Landschap!

FIETSEN IN TWENTE - SPRING MAAR ACHTEROP BIJ MIJ!

"Trap ‘m maar an" en je zult al heel snel ervaren dat het Fietsnetwerk Twente een echte belevenis is. Je hebt de keus uit allerlei themaroutes, maar je kunt natuurlijk ook je eigen route samenstellen met de Fietsplanner. Op ieder knooppunt vind je een paneel met informatie over de specifieke route die daar start. Je komt ook gecombineerde knooppunten tegen. We leggen je hieronder graag uit hoe dat werkt. Snap je dat niet? Dan vrezen we dat je eerste knoop nu al is gelegd. Sterkte! Voor de mensen die het wél snappen: geniet ervan!

Gecombineerde knooppunten

Verschillende knooppunten in het Fietsnetwerk Twente hebben een 'dubbel nummer'. Deze knooppunten liggen zo dicht bij elkaar dat ze hetzelfde nummer krijgen. Dit worden 'gecombineerde knooppunten' genoemd. Het zorgt voor ons dat we niet te veel nummers op te kleine afstand achter elkaar krijgen en daarnaast komen we in de 'knoop' dat dezelfde nummers te snel weer bij elkaar in de buurt komen.

Themaroutes Fietsnetwerk

Om nog meer beleving mee te geven aan het Fietsnetwerk Twente is dit netwerk de afgelopen jaren aangevuld met nieuwe thema's. Deze worden aangegeven door middel van rechthoekige bordjes; waarop een symbool van een rondgang of 'A naar B'-route, een themalogo en een pijl staat. Deze borden worden altijd onder standaard routeborden geplaatst. Varieer voor een ultieme beleving je fietstocht met een van deze thema's en wij kunnen je beloven dat gebieden gaan leven! Een overzicht van alle themaroutes vind je hier en staan natuurlijk ook op de fietskaarten.

Project Twentse fietsverhalen

De meuiste dingn in ‘t leaven kost ginnen stuver is een onderdeel van de projectenreeks Verhalend Landschap. Op zoek naar bijzondere verhalen langs het Fietsnetwerk Twente? In de globaliserende en steeds meer digitaliserende wereld is er behoefte aan herkenning en geborgenheid. Een plek waar je je thuis voelt, een plek die je kent, en waar de mensen jou kennen. Het noaberschap, het naar elkaar omzien en het ingebed zijn in levendige gemeenschappen met een rijke historie, zit in het DNA van Twente. Klik hier voor meer informatie over dit project.

Lees meer over Verhalend Landschap