navigatie overslaan

Autonetwerk Twente

Wandelaars, mountainbikers, hardlopers, ruiters… maar als je nu graag een beetje meer PK onder je kont hebt? Daar doen we in Twente niet moeilijk over. Het Autonetwerk Twente bestaat vanaf 2015. In dat jaar hebben wij drie autoroutes overgenomen: de Sagenlandroute in Noordoost-Twente (125 kilometer), de Sallandroute in Twente en Salland (125 kilometer) en de Hamalandroute in Zuid-Twente en Münsterland (260 kilometer), die ook alleen in Nederland te rijden is (158 kilometer).

Sagenlandroute

Een groot deel van Noordoost-Twente, ook wel Twenteland Sagenland genoemd, is waardevol cultuurlandschap waar oude gebruiken beter bewaard zijn gebleven dan elders. Rij en beleef het platteland over prachtige landelijke wegen en langs dorpjes.

Hamalandroute

De route volgt de sporen van een Germaans volk uit de 3e eeuw door het Hamaland. Hij loopt door de mooiste delen van dit oude Saksische gewest aan weerszijden van de Nederlands-Duitse grens naar de mooiste plaatsen van het Münsterland, de Achterhoek en Twente. Een echte belevenistocht!

Sallandroute

Salland vertoont zowel overeenkomsten met het wat gesloten parklandschap van Twente (de golvende Sallandse Heuvelrug) als met het weidse landschap van het westelijke Overijsselse Waterland. Aan veel kerken, kastelen, molens en boerenhoeven is te zien dat Salland een rijke geschiedenis kent.

Ga eropuit en ontdek

Dus… haal je oldtimer uit de schuur – of je Ferrari, kruip achter het stuur en doorkruis het landschap. Kom op plekken die je anders nooit had kunnen vinden, of simpelweg voorbij was gereden. Goed om te weten, de autoroutes zijn in één richting bewegwijzerd met bruin-witte zeskantige borden. Niet bij elke afslag staat een bord. Als geen bord is geplaatst moet de doorgaande weg gevolgd worden.

Klik hier voor de Sagenlandroute Klik hier voor de Sallandroute

Klik hier voor de Hamalandroute Klik hier voor de Hamalandroute Nederland