navigatie overslaan

Routenetwerken Twente leidt je over de mooiste wegen en paden en brengt je langs en naar plekken die je omarmen en verrassen. Ontmoet mensen en beleef de Twentse gezelligheid. Met ruim 11.000 kilometer aan routes bieden we volop kansen om het zelf te ervaren. Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws en de ontwikkelingen van de Routenetwerken Twente? Neem dan een kijkje hieronder bij je favoriete routenetwerken!

Beleef de buitengewone routenetwerken van Twente

Onze fietspaden en wandelroutes zijn zorgvuldig aangelegd, waarbij rekening is gehouden met de natuurlijke schoonheid van Twente en de interessante culturele bezienswaardigheden. Wandel, fiets, mountainbike of rijd dwars door het coulisselandschap en de prachtige natuur. Kies een bestaande tocht, of combineer verschillende knooppunten of keuzepunten en maak er helemaal jouw route van! We hebben 6000 km unieke wandelroutes, 2500 km fietsroutes, 1500 km paardrijroutes, 1000 km mountainbikepad en 400 km aan autoroutes voor je klaar liggen; daar ben je wel even zoet mee.

Ontdek de mooiste routes

Natuurlijk hebben wij fan-tas-tische routes ontwikkeld voor iedereen. Of je nou een korte route pakt, of een meerdaagse, je wordt steeds weer gegrepen door het Twentse landschap. Kies een bestaande tocht, of combineer verschillende knooppunten of keuzepunten en maak er helemaal jouw route van. Maar de route langs jouw favoriete achtertante of die ene lekkere ijscoboer kan zomaar ontbreken. Daarom hebben wij een superleuke applicatie ontwikkeld: de routeplanner. Hiermee kun je zelf de perfecte route samenstellen langs al jouw favoriete plekjes. Liever de routes bekijken via je telefoon? Download dan de 'Routemaker' app!

Alle routes op een rij

Hadden we het al gezegd? Twente is prachtig. De ruim 11.000 kilometer aan routenetwerken bieden volop mogelijkheden om het zelf te ervaren. Wandelend, op de fiets, op de mountainbike, te paard of met de auto. Je kunt dat op gevoel doen en zomaar een eind weglopen of -rijden, maar je kunt ook de kaart erbij pakken. We hebben een uitgebreid assortiment routekaarten. De routekaarten kun je kopen voor €5,95 en de overzichtskaarten van het Autonetwerk voor €1,50 bij de lokale VVV, Tourist info of boekhandel.

Ontdek de Trambaanroute (15 km)

Bekijk de video