navigatie overslaan

De toegang tot de Twentse recreatieparken is helemaal gratis. Kom je met de auto? Dan kun je achter de slagbomen parkeren op één van onze parkeerplaatsen en betaal je parkeergeld. De slagbomen gaan automatisch open wanneer je ervoor staat. We maken gebruik van een geautomatiseerd parkeersysteem, waarbij je achteraf een uitrijkaart kunt halen bij de parkeerautomaat. Op elk park zijn meerdere parkeerautomaten aanwezig. Je kunt hier wel alleen met PIN betalen!

Vriendenpas of uitrijkaart?

Tijdens je bezoek aan het recreatiepark kan je een uitrijkaart kopen bij de parkeerautomaten. De uitrijkaart kost € 6,00 (kort voertuig) en € 11,00 (lang voertuig) in de periode april t/m september. Buiten deze periode in oktober t/m maart betaal je het laagtarief € 3,00 (kort voertuig) en € 5,00 (lang voertuig). Een uitrijkaart is één dag geldig. Wanneer je het park verlaat gebruik je de uitrijkaart bij de uitgaande slagboom.
Bezoek je regelmatig één van onze recreatieparken? Dan is ons advies om de Twentse Parken Vriendenpas aan te schaffen, waarmee je onbeperkt parkeert bij alle Twentse recreatieparken. Daarnaast profiteer je van diverse acties en aanbiedingen!

Met de fiets?

Stal de fiets voor niets. Kom je met de fiets naar onze recreatieparken, dan kun je die natuurlijk stallen in één van onze onbewaakte fietsenstallingen. De fietsenstallingen zijn bij elke ingang van het park, in de buurt van de parkeerplaatsen te vinden. Fietssleutel kwijt? Er worden regelmatig gevonden fietssleutels bij de beheerderscentra gebracht. We helpen je graag, neem daarom altijd even contact met ons op via het algemene nummer of het contactformulier.

Elektrisch voertuig opladen?

Er komen steeds meer elektrische autorijders. Zie je het al voor je, een dagje recreatiepark, de accu bijna leeg, je kijkt om je heen, nergens een plek om te laden...Geen zorgen, want in samenwerking met Pluq zijn er PLUQ laadpalen op onze recreatieparken geplaatst waar je de auto kunt opladen. Wat ons betreft, dus nooit een lege accu. Ze zijn te vinden bij Het Hulsbeek: P1 en Het Rutbeek: P1.

Bent u minder mobiel?

We vinden het belangrijk dat iedereen van onze recreatieparken kan genieten! Op onze parken zijn speciale parkeerplekken voor mensen met een beperking: Bij Het Hulsbeek: P3 en P4, Het Rutbeek: P1 en P3 en Het Lageveld: P1. Volg hiervoor de borden op de parkeerplaatsen.
Om motoren en fietsen te weren, zijn op de parken elektronische toegangspoorten voor het binnenterrein aanwezig die werken met de regiotaxipas. Let op! gebruik van boven naar beneden de gehele kaartlezer. Heb je geen regiotaxipas? Dan kun je een pas tegen een kleine borg lenen bij onze beheerderscentra, gebruik de pas zolang je wilt. De pas is af te halen tijdens kantooruren, maak hiervoor eventueel een afspraak via het contactformulier. Op recreatiepark Het Hulsbeek zijn extra voorzieningen zoals een invalidentoilet en een rolstoelbaan in het water.

Bus, camper of caravan?

Op onze recreatieparken is rekening gehouden met parkeerplekken voor touringcars:
Hulsbeek: P4 / P1 en Rutbeek: P3. Hiervoor geldt het tarief 'lang voertuig'. Bestelbussen kunnen parkeren op alle parkeerplaatsen en betalen hiervoor een dubbel tarief. Overnachten met een camper of caravan is alleen mogelijk bij één van de campings of camperplaatsen op de parken.

Storing of hulp nodig?

Ervaar je een storing bij één van onze parkeerautomaten / slagboom / Vriendenpas, dan adviseren wij je om het storingsnummer te bellen. Dit nummer is te vinden op de uitrijzuil van de slagboom en alle parkeerautomaten. Is het na sluitingstijd? Dan kun je ons algemene nummer bellen en brengen wij je graag voor hulp in contact met de storingsdienst.