navigatie overslaan

Samen genieten

Wandelen met de hond

  • Leestijd 2 min
  • Gelezen 895 keer

Dat klinkt als een heerlijk idee! Wandelen met je hond bij een recreatiepark is een geweldige manier om samen wat frisse lucht te krijgen en te genieten van de natuur. Vergeet niet om een ​​riem en eventueel wat water voor jezelf en je hond mee te nemen, en geniet van de tijd samen buiten. Heb je al een favoriet Twents recreatiepark waar je graag naartoe gaat?

We hebben hieronder een aantal huisregels voor hondenbezitters op een rij gezet, om de recreatieparken voor iedereen aantrekkelijk te houden.

Van april t/m september niet in het binnenterrein

Uit hygiënisch oogpunt kunnen we niet toestaan dat je hond zich in de maanden april t/m september op de zandstranden, de zonneweiden, de wandelpaden of in het zwemwater van de recreatieparken bevindt. In die periode zijn honden niet toegestaan in het 'binnenterrein'. Op de overige terreinen 'buitengebied' zijn honden alleen aangelijnd en in gezelschap van hun baas toegestaan.

Aangelijnd

Tussen 1 oktober en 31 maart zijn honden welkom op de paden, de zonneweiden en de stranden. Denkt u er wel aan om de honden aangelijnd te houden?

Opruimplicht

Er geldt in het hele gebied van onze parken ALTIJD een opruimplicht van hondenpoep.

Losloopgebied

Lekker de hond laten rennen? Dat kan in het grote losloopgebied. Bij recreatiepark Het Hulsbeek is het losloopgebied het beste te bereiken via P2. Op recreatiepark Het Rutbeek is het losloopgebied te vinden bij het evenementenveld tussen P2 en P3. Het Lageveld heeft geen losloopgebied.

Let op: tussen 1 april en 30 september controleren onze toezichthouders geregeld op naleving van ons hondenbeleid, zodat een bezoek aan ons park voor iedereen fijn is!

Wat vind je van dit artikel?