navigatie overslaan

Met de kids

Kom spelen op Het Hulsbeek!

 • Leestijd 4 min
 • Gelezen 2363 keer

Verspreid door het oude eikenbos op Het Hulsbeek is een parcours aangelegd van ruim twintig meter avontuurlijke speeltoestellen. Op en rondom de ligweides hebben we nog veel meer te spelen, zoals de waterspeeltuin, de klimpiramide, de pannakooi en de oudste skatebaan van Nederland. Genoeg te spelen voor jong en oud, dus kom en ontdek het zelf!

Onze speeltoestellen worden regelmatig onderhouden en jaarlijks op veiligheid geïnspecteerd.

 1. Klimpiramide, lekker in touwen hangen

  Onze grote klimpiramide is dé plek voor acrobatische toeren. Wist je dat onder dit toestel speciaal valzand ligt?. Wie durft als eerste naar boven? En voor de bangeriken hebben we een paar bankjes neergezet om zo vanaf een afstandje te kunnen kijken. Het grote klimcircus is het beste te bereiken via P3.

 2. Bosparcours, voor ieder wat wils

  Het parcours in het speelbos, dat al begint bij het bruggetje vlakbij de parkeerplaats, bestaat uit allerlei spannende klimtoestellen, duoschommels, een veertig meter lange kabelbaan en slingertouwen. Alle speelobjecten zijn gemaakt van robuust rubinia of acacia hardhout. De speeltoestellen zijn gemaakt voor kinderen vanaf ongeveer zes jaar. Kleinere kinderen kunnen hier ook prima gebruik van maken, maar dan is het wel verstandig om dat met begeleiding te doen. Het bosparcours is het beste te bereiken via P1 en P4.

 3. Speelkasteel, voor alle jonkvrouwen en ridders

  Op een verhoging bij het strand ligt ons fantastische speelkasteel. Beklim de toren en kijk vanaf de loopbrug uit over het prachtige landgoed! Op en rondom dit speelkasteel zijn er verschillende klim- en klautermogelijkheden zoals speelborden en een gedraaide glijbaan. Het speelkasteel is het beste te bereiken via P1.

 4. Waterspeeltuin, een ware ontdekkingstocht

  Een paradijs voor kinderen, want wat is mooier dan onbeperkt spelen met water en zand. De waterspeeltuin is zo ontworpen dat kinderen met elkaar moeten samenwerken. Met één van de drie waterpompen kan leidingwater worden opgepompt. Eenmaal beneden wordt het water opgevangen in een bassin en kunnen kinderen met zand en water spelen op de verschillende kliedertafels. De waterspeeltuin is het beste te bereiken via P1.

 5. Speeltuin, laten we een wedstrijdje doen

  Een wedstrijdje met de duo kabelbaan of met z'n vijven tegelijk schommelen? Het kan ook allemaal voor de allerkleinsten! We hebben in onze speeltuin van alles om te ontdekken zoals een wipwap, vogelnestschommel, een speelhuis, draaimolen en verschillende dierveerbeesten. De speeltuin is het beste te bereiken via P1 en P4.

 6. Waterparcour, wie haalt de overkant?

  Op zoek naar iets meer uitdaging? Dan hebben we een heus spectaculair waterparcours voor je in petto! Blijf in balans en probeer de overkant te bereiken via een trekvlot. Lekker met je vriendjes en vriendinnetjes spelen boven en in het water. Op strand 1 ligt het waterparcours en is het beste te bereiken via P3. Let op! wegens onderhoudswerkzaamheden is de trekvlot niet aanwezig op dit moment.

 7. Peuterbad, voor de allerkleinsten

  Waterpret voor de allerkleinsten. Het peuterbad is een fantastische plek voor de kleintjes om met water te spelen. Ook hebben we daar enkele speeltoestellen en een zandbak. Rondom het peuterbad zijn bankjes geplaatst, zodat ouders goed zicht kunnen houden op de spelende kinderen. Het peuterbad is het beste te bereiken via P1 en ligt naast de kiosk.

 8. Speelbos, klimmen en klauteren in het bos

  Een parcours door het bos klinkt als een fantastisch idee! Er zijn klimnetten tussen de bomen, touwbruggen over beekjes, en een heuse kabelbaan. Het speelbos is het beste te bereiken via P1.

 9. Goals en PannaKooi, waar je je skills kunt tonen

  Voetballiefhebbers kunnen hun hart ophalen op de voetbalvelden of in de PannaKooi. Pannavoetbal is een populaire vorm van straatvoetbal waarbij spelers proberen de bal door de benen van hun tegenstander te spelen. We hebben een 'PannaKooi' die gebruikt kan worden voor het spelen van pannavoetbal. De PannaKooi is het beste te bereiken via P3.

 10. Skateboardbaan, voor groot en klein

  Het Hulsbeek beschikt ook over de oudste outdoor skateboardbaan van Europa waar skaters hun nieuwste trucs kunnen oefenen en laten zien. De skatebaan is het beste te bereiken via P2.

 11. Duikplateau, wie durft?

  Het gevoel van hoogte door te springen vanaf een plateau in natuurlijk water kan opwindend en leuk zijn. Het is een manier om te genieten van de omgeving en het water op een avontuurlijke manier te verkennen. Het duikplateau is te bereiken vanaf alle parkeerplaatsen.

Wat vind je van dit artikel?