navigatie overslaan

Ontdek de routes

Routes in de buurt van Het Lageveld

 • Leestijd 2 min
 • Gelezen 713 keer

Uitgestippelde themaroutes vormen een prachtige manier om de wereld om ons heen te verkennen en bijzondere plekken te ontdekken. Elke route biedt een unieke ervaring en een kans om te genieten van de schoonheid van de natuur, terwijl je tegelijkertijd je geest verfrist en je lichaam in beweging brengt.

 1. Twentepad

  Het noordoosten van Twente leent zich bij uitstek voor een mooie wandeltocht. Het Twentepad toont alle facetten van dit stuk Twente: landgoederen, buitenplaatsen, natuurgebieden, oude boerenland, tekenen van oude culturen en vroegere bedrijvigheid.

 2. Erfgoedroute Almelo

  De erfgoedroute voert je langs de belangrijkste gebouwen en plaatsen in en om de Almelose binnenstad. Je komt zowel gebouwen met de monumentenstatus tegen, als architectonisch interessante panden. Maar ook vind je op de route 3 musea, die het erfgoed van Almelo nog meer doen spreken.

 3. Waterpad Wandelroute Almelo

  Een wandeling langs soms eeuwenoude beken en kanalen en eigentijdse havens en stadsvijvers. Vergaap je aan al het mooie water dat Almelo rijk is.

 4. Kunstroute Almelo

  Almelo presenteert; een wandelroute langs inspirerende, opmerkelijke, uitdagende kunstobjecten in Almelo.

 5. Ontdek de Reggestreek

  Een stukje paradijs op aarde! Het Reggedal is een veelzijdig en afwisselend gebied. Hier fiets je door de weiden (omzoomd met de zo typische Twentse houtwallen), onontgonnen veengebied, bossen en over fraaie heidevelden.

 6. Rondje Almelo - fietsen

  Almelo is dé perfect uitvalsbasis om groen te ontdekken. Vanuit het centrum van de stad ben je lopend of per fiets binnen enkele minuten omringd door de natuur: Huize Almelo met haar landgoederen en weilanden.

 7. De Doorbraak

  Een fietsroute die je langs de Doorbraak voert, een prachtige route door een groen, waterrijk en zeer nuttig natuurgebied vlakbij de stad Almelo. Fietsroute de Doorbraak bestaat uit twee routes; je kunt de korte route fietsen (25 km) of de lange route (50 km).

 8. Smaak en Vermaak Notter - Zuna

  Maak kennis met de rivier de Regge. Een mooie fietsroute over het afwisselende platteland met knusse boerderijen, de vele streekproducenten, het open coulisselandschap en de dorpen Rijssen en Enter. Een route langs buurtschappen met geweldige namen zoals Notter, Zuna, Rectum en IJpelo.

 9. MTB Route Lageveld

  De MTB-route Lageveld heeft een lengte van 5 kilometer en is gemarkeerd met houten palen met in het rood het internationale MTB-teken (driehoek met daaronder 2 rondjes). De mountainbikeroute Wierden-Lageveld, gelegen in het bosgebied Het Lageveld is onderdeel van de mountainbikeroute Wierden.

 10. MTB route Wierden

  De MTB-route Wierden is 32 kilometer lang en is gemarkeerd met houten palen
  met in het rood het internationale MTB-teken (driehoek met daaronder 2 rondjes). De mountainbikeroute Wierden bestaat voornamelijk uit singletracks in bosrijke gebieden rondom Wierden.
  Deze route is het hele jaar geopend.

Wat vind je van dit artikel?