navigatie overslaan

De mooiste routes

Ontdek de routes rondom Het Rutbeek

 • Leestijd 3 min
 • Gelezen 1169 keer

Uitgestippelde routes vormen een prachtige manier om de wereld om ons heen te verkennen en bijzondere plekken te ontdekken. Elke wandelroute biedt een unieke ervaring en een kans om te genieten van de schoonheid van de natuur, terwijl je tegelijkertijd je geest verfrist en je lichaam in beweging brengt.

 1. Op 't Oorbeck

  Een wandeling in het kleinschalig buurtschap Twekkelo. Hier wordt gewoond en gewerkt, door boeren, burgers en buitenlui. Geniet hier van het Twentse landschap. Geniet na de wandeling op Erve ’t Oorbeck, dat teruggaat tot de 15 e eeuw, van een heerlijke high tea.

 2. Rondje Enschede- wandelen

  Waar de bebouwing van Enschede ophoudt en het buitengebied begint, ligt een bijzonder gevarieerd landschap. Via deze avontuurlijke wandelroute rondom de stad, wandel je dwars door de groene longen van Enschede. Onderweg is van alles te doen en te beleven.

 3. Theetuin D' Oale Zessprong

  De route loopt door het mooie buitengebied Usselo. Aan de route ligt de Wissink’s Möl
  (www.wissinksmolen.nl). Een bezoekje waard (open woensdag- en zaterdagmiddag).

 4. Boerderijen fietsroute

  Er zijn heel veel boerderijen te vinden in Enschede. Tijdens deze fietsroute kom je langs de mooiste, oudste en leukste boerderijen. Tip: Ook leuk met kinderen!

 5. Fietsroute Bad Boekelo

  Verken het prachtige Twentse coulisselandschap met z'n oude boerderijen, doorkijkjes over de weilanden en kronkelende landweggetjes op de fiets.

 6. Fietsroute Haarmühle

  Tijdens deze fietsroute verken je de mooiste plekken rondom Haaksbergen, Enschede en de Duitse grens. Al fietsend kom je o.a. door de prachtig Twentse natuurgebieden het Buurserzand waar jeneverbessenstruiken van 150 jaar oud te vinden zijn en het Witte Veen waar de Schotse Hooglanders struinen.

 7. Rondje Enschede - fietsen

  Op de grens van bebouwing en buitengebied vind je het Rondje Enschede. Je slingert door een gevarieerd landschap en komt langs attractieve en verrassende pleisterplaatsen. Van theetuin tot kunstatelier en van speelbos tot bosbessenkwekerij. Het voert je langs de prachtige groene randen van de stad.

 8. Smaakfietsroute Zuid Twente

  Stap op de fiets en maak kennis met de lekkerste streekproducten in Zuid Twente. Geniet van het afwisselende landschap en proef een lekkere Twentse wijn, een lekkere in Twente geproduceerde whisky, een lekkere Twentse runderstoof of heerlijke biologisch geteelde groente.

 9. Zoutmarkeroute

  Tussen Enschede, Haaksbergen, Hof van Twente en Hengelo ligt een uniek gebied dat zich kenmerkt door mooie natuur, oude industrie, Twentse gastvrijheid en een rijke historie van zoutwinning. Hier ontdek je al fietsend het gebied Zoutmarke.

 10. Los op 't Ros

  De zuid-Twentse route gaat langs grenzen van land, stad en aangename buitenplaatsen. Door pittoreske dorpen en ademloze natuurgebieden. Een gebied rijk aan traditie en verhalen. Kortom, een uitgelezen mogelijkheid om de beenspieren aan het werk te zetten en te genieten van het prachtige uitzicht.

 11. Hamalandroute NL

  In het Nederlandse deel van de route worden bossen afgewisseld door maïsvelden, weilanden, houtwallen en kronkelende beekjes. Wegen slingeren zich, omzoomd door hoog geboomte, langs karakteristieke dorpjes.

 12. Hamalandroute

  De route volgt de sporen van een Germaans volk uit de 3e eeuw door het Hamaland. Hij loopt door de mooiste delen van dit oude Saksische gewest aan weerszijden van de Nederlands-Duitse grens naar de mooiste plaatsen van het Münsterland, de Achterhoek en Twente. Een echte belevenistocht!

Wat vind je van dit artikel?