navigatie overslaan

Top vijf mooiste wandelroutes

De mooiste wandelroutes rondom Het Hulsbeek

 • Leestijd 2 min
 • Gelezen 1139 keer

Wandelroutes vormen een prachtige manier om de wereld om ons heen te verkennen en bijzondere plekken te ontdekken. Elke wandelroute biedt een unieke ervaring en een kans om te genieten van de schoonheid van de natuur, terwijl je tegelijkertijd je geest verfrist en je lichaam in beweging brengt.

 1. De Bomenroute

  De Bomenroute voert je via mooie paadjes over het hele Hulsbeek. Je ziet op een klein gebied een enorme diversiteit aan landschapstypes: waterplassen, bosranden, steile oevers, hei, coulisselandschap en landschapstuin. En de beukenlaan, waar je langs komt is uit 1895 en dus al meer dan 125 jaar oud.

 2. De Boeskoolroute

  De Boeskoolroute in Oldenzaal is een bekende wandelroute in Twente. Het is een mooie route die langs historische plekken en mooie natuur voert. De naam "Boeskool" verwijst naar de bijnaam van de inwoners van Oldenzaal, "Boeskoolmennekes" en "Boeskoolstad". Boeskool betekent witte kool. Deze werd vroeger door de inwoners veelvuldig op het land verbouwd. De route is populair onder zowel locals als toeristen vanwege de variatie aan landschappen en bezienswaardigheden langs de route.

 3. De Essenroute

  De essenroute neemt je mee over en langs essen en beken. De verspreide boerderijen en dorpjes in het landschap geven je de mogelijkheid om even te stoppen om wat te eten of om te overnachten. Beleef het mooie Twentse Landschap met de Essenroute en kom rijker terug.

 4. Natuurpad

  In Het Hulsbeek zie je op een klein gebied een enorme diversiteit van landschapstypes: grote waterplassen omzoomd met ligweides en bosranden, fraaie stukjes hei, een beek met steile oevers, het karakteristieke Twentse coulisselandschap en een meer dan 100 jarige landschapstuin.

 5. Jubileumroute

  Ontdek recreatiepark Het Hulsbeek en vier het 50-jarig jubileum door middel van een unieke wandelroute. Deze speciaal uitgezette tocht van zes kilometer voert je langs de meest bijzondere plekjes van het park, waar je kunt genieten van verhalen die de rijke geschiedenis en de veelzijdigheid van Het Hulsbeek tot leven brengen. De route, die gemarkeerd is met tien informatieve punten, biedt een boeiende blik op zowel het verleden als de huidige charmes van het gebied.

Wat vind je van dit artikel?