navigatie overslaan

Heerlijk ontspannen

Vissen op de recreatieparken

  • Leestijd 2 min
  • Gelezen 448 keer

Vissen is een van de oudste en meest geliefde activiteiten die de mensheid beoefent. Het is niet alleen een sport, maar ook een manier van ontspannen en verbinden met de natuur. Of je nu aan een rustig meer zit, op een boot in open water of aan de oever van een rivier staat, vissen biedt een unieke ervaring die zowel rustgevend als opwindend kan zijn. Kom het zelf ervaren op onze recreatieparken!

Visvijver Het Hulsbeek

Op Het Hulsbeek vind je een prachtig aangelegde visvijver met volop rustige hoekjes langs vriendelijk begroeide oevers waar je kunt vissen naar karpers, snoek, aal, baars, blankvoorn en brasem. De vijver wordt mede onderhouden door de Oldenzaalse Hengelsport Vereniging (OHV).

Weekkaart Het Hulsbeek

Voor wie een weekje wil vissen in de visvijver van Het Hulsbeek is er een weekkaart. Deze kaart is maximaal één week geldig en kost € 7,50. Je hoeft dan niet in het bezit te zijn van de VISpas. Je mag dan met twee hengels en met alle wettelijk toegestane aassoorten vissen. De weekkaart is onder andere verkrijgbaar bij het beheercentrum van Het Hulsbeek.

Toegankelijkheid Het Hulsbeek

Voor mensen in een rolstoel is er een rolstoelsteiger aangelegd en is er een speciale parkeerplek aanwezig op P4. Assistentiehonden zijn toegestaan. De visvijver is het beste te bereiken via P4. Een uitrijkaart is te koop bij de parkeerautomaat bij het toiletgebouw op het binnenterrein.

Vissen op Het Rutbeek

Het Rutbeek heeft prachtige oevers met mogelijke visstekken langs de oost en zuidzijde van de vijver. Er wordt voornamelijk gevist op karper, blankvoorn, baars en snoek. Het recreatiepark is opgenomen in de Landelijke Lijst van viswateren en daarmee vrij toegankelijk voor sportvissers mits in het bezit van een VISpas. Sportvissers zijn van harte welkom op Het Rutbeek. Wel zijn er een aantal huisregels:

  • Nachtvissen is niet toegestaan;
  • Voor viswedstrijden is schriftelijke toestemming nodig van HSFON;
  • Bijvoeren en in het bezit zijn van visvoer is verboden;
  • Alleen vissen vanaf de toegankelijke oevers voor zover deze niet in de zwemgedeelten of in het gebied van de waterskibaan liggen is toegestaan (bekijk hier de kaart);
  • Vissen vanuit een kleine boot <3,5m zonder motor (bellyboat) is toegestaan mits de drukte in én op het water dit toelaat.

Bekijk ook hier alle informatie op de Visplanner

Wat vind je van dit artikel?