navigatie overslaan

Lekker actief

Sportieve avonturen op Het Hulsbeek

  • Leestijd 4 min
  • Gelezen 633 keer

Op zoek naar een plek waar je je kunt uitleven met een breed scala aan sportieve activiteiten, midden in de natuur? Dan is recreatiepark Het Hulsbeek precies wat je zoekt! Gelegen in het prachtige groen van Twente, biedt dit park een fantastische mix van sport, ontspanning en avontuur voor alle leeftijden. Laten we eens duiken in de vele activiteiten die je hier kunt ondernemen.

Uitdaging genoeg voor mountainbikers en hardlopers

De MTB Bikepark is een uitdaging voor mountainbikers van alle niveaus met zandbulten, kuipbochten, rock gardens, jumps en gap jumps van zand, bunny hops, skinnies en een houten balansbrug. Hardlopers kunnen genieten van de speciaal uitgezette hardloop intervalroute om hun uithoudingsvermogen te testen. Dit parcours is vijf kilometer lang en loopt om het hele Hulsbeek heen. Om de 500 meter volgt er een paaltje met afstandsaanduiding, perfect voor intervaltraining!

Voor wielerfanaten en trimmers

Ben je een wielerfan? Dan zul je blij zijn met de aangelegde wielerbaan van 2,2 km waar je je snelheid en behendigheid kunt testen. Durf je de beruchte Snoeiink heuvel aan? Dit is een serieuze conditietest voor iedere wielrenner. Liever je conditie op een andere manier op peil houden, dan is de trimbaan wellicht iets voor jou. De trimbaan heeft acht trimonderdelen en kun je aan twee kanten starten/finishen: achter het toiletgebouw op zonneweide 1, P1 en achter het Buitenhuis, P4. Het Hulsbeek heeft zeventien toestellen voor een complete workout (optrekken, buikspierbank, armloop, opdrukken en ladderoversteek).

Jeu de Boules voor alle leeftijden

Jeu de Boules is een sport voor alle leeftijden. Je speelt met elkaar en tegen elkaar. Daag vrienden, collega's of clubgenoten uit voor een potje jeu de boules en bezoek de twee banen van Het Hulsbeek. Boules zijn tegen een waarborgsom verkrijgbaar bij het beheercentrum, maar je eigen Boules meenemen mag natuurlijk ook. De twee banen zijn het beste te bereiken via P4.

Voetbal, beachvolleybal en meer

Voetballiefhebbers kunnen hun hart ophalen op de voetbalvelden of in de PannaKooi, waar je je skills kunt tonen. Een groot verschil met het standaard voetbalspel is dat er geen regels zijn en de bal niet uit kan gaan. Beachvolleybal op het zand biedt een fantastische groepsactiviteit vol actie en plezier. De brede zandstranden 2 en 3 van Het Hulsbeek lenen zich hier goed voor. En voor degenen die van een goed potje tafeltennis of basketbal houden, zijn er voldoende faciliteiten om je uit te leven. Allemaal in de buurt van parkeerplaats P3.

Vissers, gooi je hengel uit

Voor de vissers onder ons is er een speciaal aangelegde visvijver waar je in alle rust kunt wachten op die ene grote vangst. Zo kun je karpers, snoek, aal, baars, blankvoorn en brasem tegenkomen. Op Het Hulsbeek vind je bij de prachtige visvijver volop rustige hoekjes langs vriendelijk begroeide oevers. De mens aan de zijkant geniet van de prachtige natuur terwijl hij vist. De visvijver is het beste te bereiken via P4.

Skateboarden en nog meer sporten

Het Hulsbeek beschikt ook over de grootste outdoor skateboardbaan van Europa waar skaters hun nieuwste trucs kunnen oefenen en laten zien. Voor de kinderen (en volwassenen die zich nog kind voelen) is er paaltjesvoetbal, een eenvoudige maar hilarische variant van het traditionele voetbal. Op het park zijn verschillende goals te vinden. En als je eens iets anders wilt proberen, waarom dan niet frisbeegolf of klootschieten in de bossen van Het Hulsbeek? Beide activiteiten zijn geweldige manieren om te genieten van de buitenlucht.

Ontspanning na inspanning

En natuurlijk, met zoveel water rond, is zwemmen een populaire activiteit op Het Hulsbeek. Of je nu baantjes wilt trekken of gewoon wilt ontspannen in het water, het kan allemaal. Het Hulsbeek biedt niet alleen een scala aan sportieve activiteiten, maar is ook de perfecte plek om even tot rust te komen in de natuur. Na een actieve dag kun je ontspannen wandelen door het groen of picknicken met familie en vrienden. Met zoveel te doen, is het de ideale locatie voor een dagje uit, een sportief weekend of zelfs een actieve vakantie.

Of je nu alleen komt om te genieten van de rust en de natuur, of deelneemt aan een van de vele sportieve activiteiten, Recreatiepark Het Hulsbeek verwelkomt je met open armen. Dus trek je sportieve outfit aan, pak je spullen en kom naar Het Hulsbeek voor een onvergetelijke ervaring in het hart van Twente!

Wat vind je van dit artikel?