navigatie overslaan

Genieten van de zomer

Naturistenstrand Het Rutbeek

  • Leestijd 2 min
  • Gelezen 276 keer

Naaktrecreatie is mogelijk op Het Rutbeek waarbij mensen naakt deelnemen aan recreatieve activiteiten, zoals zonnebaden, zwemmen, wandelen of sporten. Dit kan op een gedeelte van het park met apart strand bestemd voor naaktrecreatie. Lees hieronder er meer over.

Een naturistenstrand is een strand waar het toegestaan is om naakt te recreëren. Deze stranden zijn meestal speciaal aangewezen gebieden waar mensen zonder kleding kunnen zonnebaden, zwemmen en ontspannen. Ze worden vaak gekenmerkt door borden die aangeven dat naaktheid is toegestaan en worden meestal gevonden op afgelegen of afgebakende delen van reguliere stranden. Naaktstranden zijn populair bij mensen die naturisme of nudisme beoefenen, omdat ze een omgeving bieden waarin ze zich vrij en comfortabel kunnen voelen zonder kleding. Ten westen van Het Rutbeek ligt het naturistenstrand.

Naturisten Federatie Nederland

De bezoekers van dit naturistenstrand zijn in goed gezelschap, want in Nederland zijn zo’n twee miljoen mensen die regelmatig bloot van de zon genieten! Al deze naaktrecreanten kunnen bij de Naturisten Federatie Nederland (NFN) terecht. De NFN is als belangenorganisatie en kenniscentrum namelijk dé autoriteit op het gebied van naaktrecreatie en naturisme.

Onbezorgd naakt recreëren

In de buurt van Het Rutbeek ligt naturistencamping Ostana, in een zeer bosrijk gebied met enkele vrij toegankelijke natuurreservaten. Het is beschut tegen de wind en de kampeerplaatsen zijn voornamelijk in de zon. Overal is gras de ondergrond. Een stuk bos is onderdeel van de naturistencamping.

Naturistencamping Ostana is op de derde plaats geëindigd bij de BlootKompas! Awards 2024 in de categorie ‘Best beoordeelde vereniging!

Wat vind je van dit artikel?