navigatie overslaan

Het Lageveld omvat een grote recreatieplas met stranden en diverse voorzieningen voor watersport en recreatie, waaronder zwemmen, surfen, zeilen en vissen. Er zijn ook wandel- en fietspaden rondom het gebied die bezoekers de mogelijkheid bieden om te genieten van de natuurlijke omgeving. Bovendien zijn er faciliteiten zoals een speeltuin, sportvelden en horecavoorzieningen om bezoekers te voorzien van verschillende vormen van vermaak en ontspanning.

Natuur

Recreatiepark Het Lageveld is een populaire bestemming in Nederland voor recreatie en ontspanning in de natuur. Het ligt in de gemeente Wierden, in de provincie Overijssel. Het park staat bekend om zijn prachtige natuurlijke omgeving, met bossen, waterpartijen en uitgestrekte groene gebieden. Het Lageveld is een geliefde bestemming voor gezinnen, natuurliefhebbers en sportievelingen, en trekt jaarlijks vele bezoekers die komen genieten van al het moois dat de natuur te bieden heeft.

Historie

Het park bestaat uit een recreatieplas met zonneweiden, grasland en bos. De plas is 6.5 ha groot en heeft een oeverlengte van circa 1.7 km (inclusief de eilanden). De plas bestaat uit een diep deel (de surfvijver ) en een ondiep deel (de zwemvijver en kleutervijver). De surfvijver is acht tot tien meter diep en het zwemgedeelte is maximaal 1,8 meter diep. De bodem bestaat uit zand. Het Lageveld is ontstaan door zandwinning. De zandwinning startte in 1975 en werd beƫindigd in 1978. Het Lageveld staat niet in verbinding met ander oppervlaktewater en wordt gevoed door kwel- en regenwater. Bij hoge waterstanden kan er water afgevoerd worden via een overlaat aan de oostzijde. De oever is natuurlijk aangelegd en bezit een flauw profiel over een behoorlijke breedte. Daardoor valt deze oever bij dalend peil over een grote breedte droog en ontstaat een moerasachtige situatie.