navigatie overslaan

Het Hulsbeek is verder ontwikkeld tot wat nu is. De recreatievijvers zijn uitgraven, en de aanleg van uitgestrekte bossen afgewisseld met landbouwpercelen en de gecreëerde hoogteverschillen. Zo is er een aantrekkelijk landschap ontstaan op recreatiepark Het Hulsbeek.

Bomen

In de bossen komen verschillende boomsoorten voor. Bijvoorbeeld de Grove den, Eik, Japanse lariks, Douglasspar, Amerikaanse eik, Beuk en Berk. Daarnaast zijn er nog enkele andere in mindere mate voorkomende soorten. Verder zijn nog een aantal kleine heidevelden aanwezig. Op Het Hulsbeek is sprake van duurzaam bosbeheer. Op het Hulsbeek is een markante bomenroute van maar liefst 9 km lang. Bij elke bijzondere boom die u onderweg tegenkomt staat een bordje voorzien van informatie over deze boom.

Planten

Recreatiegebied Het Hulsbeek kent een rijke variatie aan planten. Een bijzondere plantensoort die in het heidegebied voorkomt is de Klokjesgentiaan. Deze plant staat op de Rode lijst van plantensoorten en is een waardplant voor het Gentiaanblauwtje. Verder bevinden zich in het gebied nog Bosereprijs, het Kransvederkruid en de Koningsvaren.

Dieren

Recreatiepark Het Hulsbeek hebben in de bossen speciale bewoners. Denk hierbij aan de das en de rode bosmier. Het ijsvogel bevindt zicht rondom het water de visvijver en de Gammelkerbeek. De Groene - en de Bonte specht laten altijd horen wanneer ze aanwezig zijn.