navigatie overslaan

Route-tips

Wandel de Jubileumroute

  • Leestijd 2 min
  • Gelezen 536 keer

Ontdek recreatiepark Het Hulsbeek en vier het 50-jarig jubileum door middel van een unieke wandelroute. Deze speciaal uitgezette tocht van zes kilometer voert je langs de meest bijzondere plekjes van het park, waar je kunt genieten van verhalen die de rijke geschiedenis en de veelzijdigheid van Het Hulsbeek tot leven brengen. De route, die gemarkeerd is met tien informatieve punten, biedt een boeiende blik op zowel het verleden als de huidige charmes van het gebied.

Jubileumwandeling

De Jubileumwandeling is toegankelijk gemaakt vanaf verschillende parkeerplaatsen rondom Het Hulsbeek, waardoor bezoekers gemakkelijk hun avontuur kunnen starten. Deze wandeling biedt niet alleen een prachtige kans om de natuur in te duiken, maar ook om meer te leren over de ontwikkeling van dit bijzondere gebied door de jaren heen. Of u nu een fervent wandelaar bent, op zoek bent naar een educatieve dag uit met de kinderen, of gewoon wilt genieten van de schoonheid van Twente, de Jubileumwandeling op Het Hulsbeek biedt voor ieder wat wils.

Praktische informatie

De Jubileumroute is zes kilometer lang en is geschikt voor gezinnen met kinderen. Op tien panelen die langs de route staan vertellen we de geschiedenis van dit unieke en veelzijdige gebied en voormalig landgoed. Op Het Hulsbeek is ook een natuurpad van drie kilometer en een bomenroute van negen kilometer. De Jubileumroute onderscheidt zich, omdat deze wandeling het hele Hulsbeekgebied doorkruist. De Jubileumroute is een lus en is te starten vanaf parkeerplaatsen P2, P4/P6 en P5 (plattegrond). De route wordt aangegeven door routebordjes voorzien van het Jubileumlogo.

Recreatiepark Het Hulsbeek

Het Hulsbeek is een ware oase voor natuurliefhebbers en biedt een breed scala aan activiteiten voor jong en oud. Naast de prachtige wandelroutes, waaronder de Jubileumwandeling, kunnen bezoekers zich vermaken met Europa's grootste outdoor skateboardpark, uitnodigende speeltuinen en verfrissende wateractiviteiten. De veelzijdigheid van het park maakt het de perfecte locatie voor een familie-uitje, waarbij elk lid van de familie iets naar zijn of haar smaak kan vinden.

Wat vind je van dit artikel?